Nieuws

Zondag 29 December 2019
Op zondag 29 december jl. hadden wij een zeer geslaagde, gezellige en lekkere kerstbrunch!

Donderdag 22 Mei 2014
Zondag 25 mei en 1 juni zal er i.v.m. de voorjaarskeuring bij K.N.P.V. vereniging “De Menthenberg” geen training zijn bij A.V.C.
Tijdens deze keuring, die gehouden wordt op 24, 25, 31 mei, en 1 juni, zijn bezoekers natuurlijk van harte welkom.

Woensdag 1 Januari 2014
De verhuizing van A.V.C. is een feit.
Vanaf zondag 5 Januari 2014 zal er getraind gaan worden op de “Galgenberg”
Ons nieuwe adres is: Schelmseweg 111 Arnhem.

Zondag 20 Oktober 2013
Zal er een onderlinge wedstrijd plaatsvinden tussen, Kringgroep Rijn-Waal gebied, Kringgroep Klein Vosdal en Kringgroep A.V.C.
Deze kringgroepen gaan strijden om de “Rijn-Valleibokaal”. Dit alles zal plaatsvinden op het trainingscomplex van Kringgroep A.V.C.DSC_7502_1024x513
Zondag 19 Mei 2013 (1e Pinksterdag)
Zal er geen training zijn.
Zondag 31 Maart 2013 (1e Paasdag)
Zal er geen training zijn.
24 maart 2013
Hennie Bussink heeft vandaag bij Kringgroep Noordink in Hengelo (Gld) IPO1 examen gedaan met Miles van Sniedershof.
en is geslaagd!!!
Hennie,van harte gefeliciteerd met het behalen van je IPO1 examen.
20 mei 2012
Een zonnige dag, een gezellige sfeer, enthousiaste bezoekers en leden zorgden ervoor dat het een geslaagde “dag van de hond”  is geweest . Als het aan A.V.C. ligt is er volgend jaar weer een “dag van de hond”! Dank aan iedereen die bij gedragen heeft aan deze dag.
25 april 2012
20 mei is het zover! Dan organiseert Kringgroep A.V.C. de “dag van de hond”.
De Raad van Beheer is initiatiefnemer van de landelijke ‘Dag van de Hond’.
Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenaren op diverse plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en alle vormen van hondensport.
A.V.C. organiseert op deze dag o.a. een geweldige demo Mondioring van: Bjorn van Stalle en Hubert en Robin Mayr.
14 april 2012
Een demonstratie gegeven door enkele leden van kringgroep A.V.C. met hun hond bij Hogeschool van Hall Larenstein en Helicon mbo Velp.
Hogeschool van Hall en Helicon bieden diverse opleidingen o.a. op het gebied van dieren, hun verzorging en training.Zij organiseren deze zaterdag een open dag waar meerdere takken van “het werken met honden” en de hondensport de dag zullen opluisteren, zo zal er ook een demo “speuren” zijn.

13 november 2011
Vandaag wederom een IPO examen bij AVC met als keurmeester Cor Janssen. Op de vroege mistige zondagmorgen werd begonnen met het eerste deel, het speuren. Helaas viel Nando van Marian door medische redenen uit. Duma van Martijn die over het algemeen goed speurt, was even de kluts kwijt, maar behaalde nog genoeg punten. Na het speuren volgde VZH (Verkeers Zekere Hond). Rana van Martijn en Igor van Karel liepen een keurig examen en zijn beiden geslaagd. Afdeling B, IPOII verliep, door zenuwen van Martijn, wat slordig voor Duma. Afdeling C was voor Duma geen probleem, op een enkele afzakker na: een goede volle inbeet op de mouw. Duma liet samen met Martijn een goed totaalbeeld zien. Het was een klein doch zeker geslaagd examen.

GeleiderHondIPOABCTotaal
Karel
Verschoor
Igor
van Roptahof
VZH54+XGeslaagd
Martijn
Logtmeijer
Kim (Rana)
van ’t Heukske
VZH56+XGeslaagd
Martijn
Logtmeijer
Akira (Duma)
van ’t Heukske
IPOII708488Geslaagd 242/V
12 november 2011
Roy en Oswin hebben vandaag weer aan een UV examen meegedaan, ditmaal onder betere weersomstandigheden dan in september. Het UV-examen werd georganiseerd door Kringgroep de Trouwe Vriend uit Klarenbeek. Roy heeft met Nadouche en Oswin met Pasja het UV behaald.

2 oktober 2011
Vandaag een IPO examen bij ons op het veld.
Het weer was prachtig. Helaas slechts twee geslaagden, doordat de koeien de afgelopen 4 dagen in de speurvelden hadden gelopen. Iedereen is wel geslaagd voor het appél en pakwerk!
Martijn kon door privé omstandigheden vandaag niet meedoen.

GeleiderHondIPOABCTotaal
Gaby
van de Stap
Xixi
van de Moezenbulte
VZH53+XGeslaagd
Marian
Keuken
Nando
of the Happy House
IPOII8882Niet Geslaagd
Tom
Mosselman
Franko
vom Haus Ehrlich
IPOII768090Geslaagd 246/V
Hennie
Bussink
Aayk
van Dan Alhey’s Hoeve
IPOIII7590Niet Geslaagd
3 september 2011
Vier leden hebben vandaag deelgenomen aan het UV examen bij kringgroep Klein Vosdal. De extreem hoge temperatuur zorgde voor zware omstandigheden. Gert Jan met Beyonce vom Haus Westland, Brigitte met Kwai vom Sankt Georg en Oswin met Miles van Sniedershof zijn geslaagd, helaas haalde Nadouche vom Dorequelle met Roy net de eindstreep niet.

11 en 12 juni 2011

Pinksteren bij HSV de Duiventoren te Roosendaal, de NBG Verenigingsbokaal met 58 ingeschreven honden.
Keurmeesters: Gerard List (A), Wim van Dijk (B) en Cees Jaspers (C). Astrid met Isegrim (IPOIII) behaalde een tiende plaats.
80 punten voor afdeling A, 90 punten voor B, en 82 punten voor C. Totaal 25 punten en een kwalificatie: G.
26 september 2010
Sinds lange tijd weer een examen bij AVC. Het was prima weer, ’s morgens koud en vochtig, maar geen regen, een beetje mist (goed voor het speuren). Tijdens het appèl brak de zon door en zo bleef het de hele dag. De belangstelling en gezelligheid waren groot. Het examen werd strak, correct en professioneel geleid door Astrid. Keurmeester, Cor Janssen, keurde sportief en adviserend. Het was het een zeer geslaagde en sportieve dag.
11 september 2010
Bij onze naaste buren de D.A.V.G. werd gestreden om de vrouwenbokaal, een sportieve wedstrijd met een deelnemersveld bestaande uit maar liefst 16 deelneemsters en hun hond van verschillende niveaus. Er streden honden mee met een IPOI certificering, maar ook die al in het bezit zijn van IPOIII. Zowel de eerste als de tweede plaats op het podium werden bezet door AVC dames. De eerste plaats werd veroverd door Rubina met Nienke v. Gubenlander Schupo op haar hielen gevolgd door Marian met Nando of the Happy House, beide honden met een IPOI certificering.